Opstootje als entertainment

door | 26 maart 2017 | Blogs | 0 Reacties

hangjongeren_2Voordat je deze blog leest, raad ik je aan eerst even op deze link te klikken https://robertmienstra.nl/entertainment/

Lees daar eerst mijn column ‘Entertainment’, dan kan je daarna boos worden. En lees vervolgens onderstaande.
De jeugd gooit met stenen naar bussen, gooit ruiten in en zorgt in de hele stad voor forse overlast, is de mening van nogal wat Almeerders (die het daarmee vaak ook, zonder het te weten, over hun eigen kinderen hebben.

“Keihard aanpakken”, zal menigeen vinden. “Opvoedkampen. Terug naar het eigen land of “naar de zandwoestijn waar ze vandaag komen”, zoals een Almeers politicus laatst twitterde.

De Almeerse wethouder René Peeters (D66) wil een breed maatschappelijk opvoeddebat in Almere. Hij zette dat, een beetje eigenwijs, al in gang. De gemeenteraad floot hem terug.

In het kader van mijn column, heb ik onderstaan ‘Commentaar’ al vast klaar gezet voor Almere DEZE WEEK van 29 maart.

Commentaar

De gemeenteraad wil niet dat wethouder Peeters (D66) van zelfstandig bijeenkomsten met maatschappelijke organisaties organiseert om met elkaar in gesprek te gaan over het maatschappelijk gedrag van kinderen. De raad wil dat die organisaties en bewoners dat zelf doen. De vraag rijst of de raad hier wel goed aan doet.

In Kruidenwijk barstte de bom afgelopen weken alweer met het gooien van stenen door jongeren. Dit keer niet naar bussen, maar door de ruiten van buurtbewoners. Dit gaf grote maatschappelijke onrust in de wijk. Buurtbewoners leven in angst.
De gebeurtenissen in Kruidenwijk lijken de wethouder te steunen in het idee het voortouw te moeten nemen in een breed maatschappelijk opvoedkundig debat in Almere. De raad besliste anders. Almeerders moeten dat gesprek zelf maar beginnen.

De raad floot het initiatief van de wethouder terug, terwijl in diezelfde raad ook volop geluiden waren te horen dat er sympathie voor zijn plan was. Het heeft er alle schijn van dat de raad aan de wethouder met deze motie wilde duidelijk maken dat zij de baas is. En dat met elkaar praten over opvoeding daaraan ondergeschikt is.

Robert Mienstra, redacteur Almere DEZE WEEK.

Nu zal ik de gemeenteraad wel weer over me heen krijgen.
Mooi!!!!