We worden in de maling genomen met dat Kunstmuseum

door | 31 juli 2023 | Blogs | 2 reacties

Ik fietste zondag over het Floriadeterrein. En zag dit bordje.

 

Huh? Kunstmuseum? Dat is er niet, zou er ook niet komen. Er is alleen een paviljoentje M. op het Floriadeterrein. Wat is hier aan de hand?

Vorige week schreef ik in Almere DEZE WEEK dat op de achtergrond gewoon wordt doorgegaan met de voorbereidingen van het Kunstmuseum. Dat bleek uit de raadsbrief van het college van 19 juli waar het jaarplan van het Fonds Verstedelijking aan was toegevoegd. In dat jaarplan staat glashelder dat er wel degelijk ontwikkelingen voor dat Kunstmuseum worden doorgezet.

De gemeenteraad heeft het Kunstmuseum stopgezet. In Ieder geval tot 2026. De nieuwe Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten willen ook niets van dat Kunstmuseum weten. En toch…. we gaan gewoon door.

Wat is er opvallend?

De raadsbrief werd 27 juni geschreven. Dat was ook de dag dat het jaarplan van het Fonds Verstedelijking werd vastgesteld. Maar nu komt het… daar waren de oude gedeputeerden van de Provincie voor verantwoordelijk. En… op 29 juni werden de nieuwe gedeputeerden geïnstalleerd. En… die wisten van niets van dat jaarplan.
Kortom, dat jaarplan is er door de oude gedeputeerden gewoon doorgedrukt. Omdat een van hen, Michiel Rijsberman van D66 dat Kunstmuseum wél wil.
Nu zit Jurie van den Berg, de nieuwe verantwoordelijke gedeputeerde van de BBB, in de knel. Hij moet met dat jaarplan aan de slag, terwijl niemand het wil.
Zat iedereen te slapen? Of was het boze opzet van de oude gedeputeerden? Ik denk dat laatste. Er worden zelfs al weddenschappen afgesloten op het provinciehuis of die Jurie van den Berg de Kerst wel gaat halen als gedeputeerde. Het Kunstmuseum als molensteen.

Naar aanleiding van mijn publicatie heeft de woordvoerder van wethouder Kees Ahles mij al vier keer gebeld. Ja ja, ze zijn zenuwachtig geworden op het stadhuis. Ook mensen uit het Provinciehuis belden me. Daar is heisa in de tent over dat Kunstmuseum.

Maar ook Almeerse raadsleden roeren zich. Zij vragen zich af waarom de raadsbrief van 27 juni – ja ja, die van de dag waarop het jaarplan  werd vastgesteld – pas 19 juli werd gepubliceerd. De dag voor de laatste raadsvergadering. Ze konden voor het reces niets meer doen. Ik hoorde zelfs raadsleden die nog een interpellatiedebat hadden gewild. Wat dus niet meer kon.

Ik heb hier altijd een mooi woord voor: gepiepeld.
__________________________

Lees mijn artikel nog maar een keer:
https://www.almeredezeweek.nl/nieuws/algemeen/57065/op-achtergrond-wordt-toch-gewerkt-aan-realisatie-kunstmuseum