Stoppen met verslaglegging van gemeenteraad?

door | 17 maart 2022 | Blogs | 0 Reacties

Slechts 39,8 procent van de Almeerders kwam opdagen voor de gemeenteraadsverkiezingen. 61% van de Almeerders interesseert de politiek geen lor.

Het is speculeren over de oorzaken van deze desinteresse, die wel een landelijk beeld volgt. Dus het is niet alleen een Almeers dingetje. Maar goed, in Almere was het wel heel dramatisch: 61% komt gewoon niet.

Marcel en ik besteden elke week in Almere DEZE WEEK veel aandacht aan de Almeerse politiek. Nu zoveel Almeerders er blijk van geven dat helemaal niet interessant te vinden, moeten we bij de krant wellicht pas op de plaats te maken. Heeft het wel zin om elke donderdagavond tot in de late uurtjes in de raadszaal te zitten. Er zijn maar weinig Almeerders geïnteresseerd.

Onze oud-hoofdredacteur Cor van Mulligen van het Dagblad van Almere zei ooit: “Ik ga geen journalisten meer naar de raadsvergaderingen sturen. Jullie kijken wat er op de agenda staat, en gaan daarna de kroeg in om de mensen te vragen wat ze ervan vinden. Dat is veel interessanter dan die raadsleden aan het woord te laten.”
Hier moesten wij aan denken nadat de bedroevende opkomst bekend was gemaakt. Wellicht moet het in de krant anders en is het idee van Cor zo gek nog niet. Laat de Almeerders zelf maar aan het woord. Om hen gaat het.

Bijkomend voordeel is dat we onder werktijd de kroeg in kunnen.