Mijn eerste indruk van de Floriade

door | 24 april 2022 | Blogs | 0 Reacties

Zondag Floriadepas opgehaald. (niet voor betaald uiteraard, als je geen perskaart krijgt, zoek je andere wegen). En meteen maar een uurtje rondgewandeld op het evenement.

Een echte recensie schrijven kan ik nog niet, dat ga ik dinsdag doen. En dat wordt wel een dingetje. Als ik kritisch word, jaag ik de Almeerse Gutmenschen (personen die een niet aflatende wens hebben om goed te zijn en zich hierin graag bevestigd zien) tegen me in het harnas, ben ik positief dan doe ik het weer niet goed bij de critici. Ik bereid me dinsdag dus maar voor op een hoop gedoe.

Paviljoen Suriname is nog niet af

Nu mijn uurtje op de Floriade.
Zeker je kan er lekker wandelen. Veel leuke bouwwerken (aan Suriname wordt nog steeds flink gebouwd). Om nu al te concluderen dat ik over een echte tuinbouwtentoonstelling heb gewandeld, nou nee. De Almere Jungle op de Kemphaan wint het qua bijzonder groen van de Floriade. En ook voor mijn kleinkinderen is het in Almere Jungle beter te doen qua afstanden.

Het was stil bij Kunstmuseum M.

 

Leuk was de klassieke muziek die ten gehore werd gebracht op een goed podium met fijne tribune. Een rondje door het Kunstmuseum M. was ronduit magertjes. Wat kunststof bomen en een filmpje over bloemetjes en vlinders. Maar goed ik ben de Amsterdamse musea gewend. Dus het is appels met peren vergelijken.

 

 

Ook nog even door het Amsterdam/Almere-paviljoen gewandeld. Tja, toch wel een doorsnee tuin. Dinsdag nog eens beter bekijken of er ook iets te leren valt over de Growing Green City.

Wat is mijn eerste indruk? Wel, er kan op de Floriade een leuke wandeling gemaakt worden. Je moet flink in de kuierlatten om het hele terrein te zien. De sfeer is met de muziek relaxed en negens rijen. Ik kon overal zo naar binnen. Maar het echte wereldtuinbouwtentoonstelling-gevoel kreeg ik nog niet. Misschien komt dat dinsdag.

Wel, ga maar los op mijn eerste indruk. Dinsdag schrijf ik een volledige recensie.