Krokodillentranen van Almeerse politici over bekend worden burgemeesternamen

door | 11 januari 2022 | Blogs | 0 Reacties

Joyce Sylvester (PvdA) en Henry Meijdam (VVD) werden gisterenavond door de Commissaris van de Koning voorgedragen aan de fractievoorzitters van de Almeerse partijen als de twee kandidaten om Franc Weerwind op te volgen als interim-burgemeester. Dat meldden we vandaag in Almere DEZE WEEK. (https://www.almeredezeweek.nl/nieuws/politiek/51153/sylvester-en-meijdam-waren-kandidaten)

Oei, oei dat was tegen het zere been van de (enkele) heren Almeerse politici. Dat hadden we nooit mogen publiceren want daarmee hebben we Meijdam en Sylvester beschadigd.
Bovendien zouden we hen in een lastig parket hebben gebracht bij hun huidige werkgevers.
Nou breken mijn klompen.
Als het gisterenavond op rolletjes was gegaan, was ’s avonds al bekend geworden wie interim zou worden. Moest een van die twee dan  snel zijn chef bellen “sorry, ik neem ontslag want ik word interim-burgemeester in Almere?”
Als ze het netjes hadden gespeeld, hadden ze hun werkgevers van hun sollicitatie op de hoogte gesteld. Tenminste, dat zou ik wel doen. Bovendien, iedere weldenkende werkgever begrijpt zoiets best.

Verder, Omroep Flevoland meldde gisterenavond dat Henry Meijdam in het provinciehuis was gesignaleerd. Moet die man dan met een zak over zijn hoofd door het provinciehuis gaan lopen?
En Almere DEZE WEEK onthulde een dag na de vergadering de naam van Joyce Sylvester.
Ja, heren politici, u had het kunnen weten, alles heeft een papertrail.

Het was beter geweest als Leen Verbeek, de commissaris van de Koning van Flevoland, gewoon open kaart had gespeeld. Hij had de twee namen van de kandidaten aan de burgers bekend moeten maken en zeggen dat de fractievoorzitters (onze gekozen vertegenwoordigers in de raad) daar een keuze uit hadden kunnen maken. Inwoners waren betrokken geraakt, hadden er ook over kunnen nadenken, waren meegenomen in het proces. Nu was het achterkamertjespolitiek optima forma.

Nee, heren politici, u huilt krokodillentranen. Het is part of the job dat journalisten de papertrail traceren. En als u zaken krampachtig onder de pet wil houden, dan is het onze taak om openbaarheid te verschaffen, openbaarheid waar de burger recht op heeft.