Kansspel

door | 23 januari 2015 | Columns | 0 Reacties

Samen met de reclameblaadjes viel bij veel Almeerders een foldertje van de Vooruitgangspartij in de brievenbus.

Win Win Win Win Win kopt de folder. Door een loterij kan je een auto (VW) winnen, een vliegreis of een weekendje CenterParcs.
Rijst de vraag: horen deze grote bedrijven nu bij de Vooruitgangspartij? Steunen zij de partij of maakt de folder goede sier met de namen van de bedrijven?
Opvallend is dat in de folder groot uitpakt met de slogan: Minder CO2-uitstoot. Rijmt dat met de gratis auto en de vliegreizen?

Veel vragen dus bij deze partij, waarachter maar 1 man schuil gaat. Ene Arthur Brautigam.
De politiek wordt voor veel uitgemaakt: een kermis, een slangenkuil, een paardenmarkt met handjeklap. Maar nieuw bij deze partij lijkt toch wel te zijn om van de politiek een loterij te maken, of zoals ze het zelf noemt, een promotioneel kansspel.
Aan die loterij zitten ook weer haken en ogen. Achterop de folder wordt duidelijk dat de auto’s, de vliegreizen en de weekjes CenterParcs uiteindelijk alleen gewonnen kunnen worden door mensen die donateur of lid worden (a 15 euro of a 600 euro).

De Vooruitgangspartij belooft heel veel in haar verkiezingsprogramma.
Eén punt is wel heel prettig. Over onderwijs wordt met geen woord gerept. Dus wellicht afgeschaft. Dat worden heel lange vakanties.