Het Kunstmuseum M. is er al. Raad heeft het nakijken

door | 30 december 2022 | Blogs | 3 reacties

We hebben het fiasco van de Floriade nog maar net achter de rug, of het volgende spektakelstuk dient zich aal aan: Het Kunstmuseum.
De raad gaat er pas in de zomer van 2023 een beslissing over nemen of het museum doorgaat. Maar… het Kunstmuseum staat organisatorisch al helemaal in de steigers. Het point of no return lijkt al gepasseerd.

Het college riep: ‘de beslissing van het Kunstmuseum laten we over aan de hele raad.’ Maar tot nu toe staat die raad aan de zijlijn naar weer een slechte wedstrijd te kijken. Het college had in oktober al de businesscase in handen en weigerde in december dat document aan de raad te overleggen. Na druk van de oppositie werd het uiteindelijk toch openbaar. Met de bijsluiter dat het college er nog een second opinion over gaat vragen.

De raad was toch aan zet? Waarom werd in oktober die businesscase door het college onder de pet gehouden? Waarom weigeren om het document vrij te geven? Nu blijkt dat die hele Kunstmuseumorganisatie al klaar is, is glashelder dat er op de achtergrond in het stadhuis een Haarlemmerdijkie was: Mokums voor ‘in de maling nemen.’ Alles is al geregeld en de raad heeft het nakijken.

Wat is er al klaar voor het Kunstmuseum? Lees:https://www.almeredezeweek.nl/nieuws/algemeen/54966/kunstmuseum-organisatorisch-al-helemaal-opgetuigd