Floriade nu onbereikbaar voor pers, en college vindt niks

door | 17 december 2022 | Blogs | 0 Reacties

De Floriade BV heeft haar communicatie-afdeling gesloten. Als journalisten kunnen we nu nergens meer terecht voor informatie. En het kan nog wel een jaar duren voordat de BV. met haar eindafrekening komt. Maar ze gaan ons niets meer vertellen. Er komt geen persinformatie meer.

Nou ja, er verandert niet zo veel, want vaak was de communicatie-afdeling van de Floriade BV. onbereikbaar of er werd domweg niet gereageerd naar de pers.

Maar neem Hans Bakker, de Floriade-directeur. Die kwam vorige week doodleuk met een evaluatierapport van het evenement. Het fiasco van de Floriade bleek de schuld van alles en iedereen, schreef ik op de website van Almere DEZE WEEK. ‘Met name de coronapandemie, de rol van de media, de gemeente en de Almeerse politiek, maar ook de problemen in het Suezkanaal en de desinteresse van de tuinbouw hebben hierbij een rol gespeeld, is de conclusie in het rapport van de Floriade BV.’

Maar nu komt het…

De raadsleden, die dus ook de schuld kregen van het debacle, hebben het rapport niet ontvangen. Alleen de hotemetoten. En de burgemeester. Na de publicatie van mijn stuk stond mijn telefoon roodgloeiend. Allemaal raadsleden die wilden weten hoe ik aan het rapport kwam. Nou, gewoon van de Floriade BV, in mijn mail.

Twee raadsleden wilden het rapport agenderen op de Politieke Markt. Ze wilden weten waarom de pers het rapport wel gekregen had, en de raadsleden niet, en… wat het college van het rapport vond.
Maar… ze mochten dit niet agenderen. Het college kon niet op de vragen antwoorden, was de reactie. Kortom, het college vindt er niks van. Dat hebben we wel vaker gehoord.

Ik moet bij het rapport én de agendering denken aan iets met struisvogels en zand.