Floriade bestaat niet meer voor nieuwe coalitie

door | 12 juli 2022 | Blogs | 0 Reacties

Het eerste wat ik deed toen ik maandag het nieuwe coalitie-akkoord in handen kreeg, was kijken hoe de nieuwe coalitie verder gaat met de Floriade.

Twee weken - Marcel BeijerTot mijn stomme verbazing staat het woord ‘Floriade’ 0 (nul) keer in het akkoord. Toen het akkoord maandagmiddag in Poort aan de pers werd gepresenteerd, vroeg ik er meteen naar: “Hoe zit dat? En welke wethouder heeft de Floriade in de portefeuille?”
Zelden met zoveel kluiten in het riet gestuurd. Er kwam geen zinnig woord uit de vertegenwoordigers van de coalitie-partijen.

Kortom, de Floriade bestaat niet meer voor het nieuwe bestuur: geen visie, geen noodplan, geen evaluatie, geen enquête… niks.
Waar je niet over praat, dat bestaat niet. En… de nieuwe coalitie zwijgt het evenement dood. Dan vergeet de Almeerder alle ellende. Maar… zo dom zijn Tante Truus en ome Tinus echt niet.

Vier wethouders die verantwoording namen voor de Floriade-catastrofe keren twee weken later doodleuk terug. Dat heeft wel een voordeel… ze weten wat aftreden is. Da’s zo makkelijk en zonder gevolgen.

Twee partijen vallen op: de Partij voor de Dieren en de SP. Die waren de afgelopen periode uiterst kritisch op de Floriade, maar laten niets meer van zich horen. Ze vinden het nu allemaal prima.
Stel, stel, dat de Floriade BV. deze zomer weer extra geld gaat vragen… trekken zij dan weer de knip? Ik denk dat zij het vertrouwen van de Almeerders in de politiek tot 0 (nul) gaan reduceren.