Eenmansfractie DENK helpt weer raadsvergadering Almere naar gallemiezen

door | 29 oktober 2022 | Blogs | 1 reactie

Donderdag 3 november worden tijdens de raadsvergadering in Almere de moties en amendementen op de begroting 2023 door de partijen ingediend .
Dat zijn er 69, negenenzestig!!!
Dat wordt nachtwerk in de raadszaal. Broodtrommeltje mee voor het ontbijt na de nacht van Denk. De raadsavond wordt zo naar de gallemiezen geholpen. Want lees maar:

Van die 69 zijn er maar liefst 24 door een eenmansfractie ingediend. Door Denk. Deze partij heeft daarmee de raadsvergadering meer dan gekaapt. Zoals zo vaak. Raadslid Hassan Buyatui (voorheen PvdA, voorheen Fractie Buyatui, voorheen NIDA, nu Denk), een echte partijhopper, frustreert hiermee het democratische proces. Ik weet nu al dat er nauwelijks een van zijn moties en amendementen wordt aangenomen omdat ze allemaal overbodig zijn. Hassan zwaait naar zijn ultra kleine achterban. Kijk mij eens actief zijn.

En wat zet Hassan nota bene op twitter?
“Wat een prestatie zeg! 24 initiatieven bij de programmabegroting 2023: 3 amendementen en 21 moties. Zolang DENK Almere  bestaat, is Almere in goede handen.”

Mijn hemel! Wat een kletskoek. Hij denkt blijkbaar dat hij in zijn eentje Almere bestuurt.

Door de raadsvergadering met 24 moties en amendementen te frustreren gaan wij als journalisten daarover natuurlijk niets schrijven. We zijn geen pr-uithangbord van Denk. We kiezen onderwerpen uit die er wél toe doen. Er blijven er 45 over.

Hieronder de aantallenlijst

Denk                     24
PvdA                     10
AP/OPA                 9
GroenLinks           9
50PLUS                  5
PVV                         4
VVD                         3
CDA                         3
Respect                   2
PvdD                       1
BIJ1                         1
Forum                     1
D66                         1
ChristenUnie         1
Leefbaar                 0
SP                            0

Totaal                   69