Waar is wethouder Ypma?

door | 26 september 2019 | Blogs

UPDATE 26 september 12.04 uur: Deze blog werd na 15 minuten achterhaald door het nieuws dat Wethouder Ypma is afgetreden. Deze journalist voelt zich zwaar belazerd door gemeente en de PvdA. Uit privacy-overwegingen zal ik niet naar buiten komen met de communicatie over Ypma, maar ik moet me beheersen.

———————————–

Wethouder Loes Ypma is ziek. Ik wens haar van harte beterschap.
De gemeente wil niet zeggen wanneer ze weer terugkeert naar Almere. “Ik heb geen idee wanneer ze beter zal zijn en terugkeert”, meldt voorlichting van de gemeente.
Ook vanaf haar Woerdense ziekbed reageert Ypma niet op vragen die Almere DEZE WEEK via de chat stelde.
Haar partij, de PvdA, hult zich in stilzwijgen.
Wanneer kunnen we Loes terug verwachten? Het is onduidelijk.

Het is onverstandig van de gemeente, de PvdA en de wethouder zelve om zich zo in nevelen te hullen.
Ziek zijn mag. Dat is ook privé.
Ik hoef niet te weten welke ziekte Ypma heeft.
Maar ik wil wel weten welke consequenties haar ziekte, nu al ruim twee weken, politiek heeft. Andere wethouders moeten haar vervangen op het loodzware dossier van de Floriade.
Als journalist wil ik politiek het naadje van de kous weten.

Ypma is Woerdense in hart en nieren. Haar man is gemeenteraadslid van Progressief Woerden. Op de website van die Woerdense politieke partij staat Ypma vrolijk op de openingsfoto. Hoe Almeers wil je het hebben? Almeers? Nee, Woerdens.

Ypma heeft het in de gemeenteraad van Almere altijd over ‘onze mooie stad’. Sinds ze gezegd heeft dat ze absoluut niet in Almere wil wonen, en ponticicaal op de site van een Woerdense politieke partij staat, is “Almere, onze mooie stad” volledig ongeloofwaardig geworden uit haar mond.

Ypma koos voor haar gezin. Tegen Almere DEZE WEEK zei ze een paar maanden geleden dat ze vier avonden tot laat in Almere werkt. Ze vroeg zich openlijk af of ze een betere wethouder zou zijn als ze dan ook in Almere zou slapen, maar “in ieder geval een slechte moeder”.

Nu is Ypma ziek. De gemeente, de PvdA en Ypma zelf laten niets van zich horen. Het kan natuurlijk een vliegende, venijnige Oost-Australische griep zijn.
Maar zo prive is dat niet, en dat zou wel helderheid geven.
Nu is het gissen of, en wanneer Ypma terugkeert.