Spruitjeslucht in Almere

door | 17 september 2017 | Blogs

spruitjesMijn hemel.
Wat is er aan de hand in Almere?
Ik maakte voor Almere DEZE WEEK TV een filmpje over het restaurant Atlantis dat begin december verhuist van het Archerpad in Haven naar Poort bij het topsportcentrum: http://adwtv.nl/2017/09/16/altlantis-verhuist-naar-poort/

Binnen 5 minuten na publicatie op www.adwtv.nl, op www.almeredezeweek.nl en op www.facebook.com/almeredezeweek ging het in reacties over de Floriade. In het filmpje wordt dat begrip nul keer genoemd. Bedrijfsleidster Lin vertelt alleen maar enthousiast over het restaurant en haar droom.

Binnen no time was het filmpje honderden keren bekeken. Heel veel likes. Maar ook hier en daar gemekker. Met name door Tante Truus en Ome Tinus van om de hoek.
Over godbetert de Floriade.

Tja. Tante Truus en Ome Tinus uit Almere zijn veel betere journalisten dan wij, veel betere wethouders dan de zittende, veel betere raadsleden dan die ze zelf gekozen hebben. En ook veel betere koks. Tante Truus en Ome Tinus kunnen samen de stad regeren met hun linker arm vastgebonden op de rug. Sterker nog… Rutte, ga naar huis. Tante Truus en Ome Tinus uit Almere klaren de klus wel.
De wereld redden… bel Tante Truus en Ome Tinus. Fluitje van een cent voor hen.

Almere kan rustig gaan slapen. Tante Truus en Ome Tinus passen op de zaak.
En dat doen ze op facebook.
Ome Tinus in zijn witte hemdje, gespannen over zijn bierbuik. Tante Truus in haar werkschort met de spruitjes op schoot.
Samen aan de keukentafel.