Politiek gefileerd

door | 17 augustus 2019 | Blogs

Na twee columnboeken nieuw boek: ‘Off the record’

Ik presenteer 16 oktober mijn twee columnboeken in de theaterzaal van de nieuwebibliotheek. De avond is meer dan mijn boekpresentatie. Alles draait om de historie en de identiteit van Almere. Met spraakmakende sprekers en muziek. Aanvang 20.00 uur. Uitnodiging volgt zo spoedig mogelijk.

Nieuw boek.
En… ik ben al maanden bezig met mijn nieuwe boek. Een roman dit keer. Het speelt voor een deel in het Almeerse stadhuis. Er is een wethouder bij betrokken. En het gaat over vastgoed in een nieuwe wijk. Over scheve schaatsen in de Almeerse politiek. Twee jonge onervaren journalisten gaan op onderzoek uit na een anonieme melding over fraude en belangenverstrengeling. Dan wordt een van hen op het Spoorbaanpad in elkaar geslagen. Een waarschuwing. Het onderzoek komt stil te liggen. Alles komt nu terecht op de schouders van een stagiaire-journalist. Zij voert een strijd met het pluche.

Het boek is een roman. Fictieve non-fictie noem ik het. Het boek is niet echt een sleutelroman. Het legt wel pijnlijk bloot hoe het er in de Almeerse politiek toe gaat.
De eerste werktitel was ‘Scheve schaats’. Die is inmiddels veranderd in ‘Off the record’.

Voor het boek doe ik intensieve research. Ik heb inmiddels off the record tal van gesprekken gevoerd onder meer met een aantal (oud) politici en andere betrokkenen. Scheve schaatsen? Ja. Stomme verbazing? Ja. Rode oortjes? Ja.

Ik denk dat ik nog 7 maanden te schrijven heb. Via mijn blog houd ik je op de hoogte.

Luister hier een fragment uit ‘Off the record’. Wethouder Boerema neemt een ‘afzakkertje’ met projectontwikkelaar Brenninkman.