Mijn columnboek: de voortgang per 7 mei 2017

door | 7 mei 2017 | Blogs

de-eerste-selectie-7-5-2017

Een stapel columns en een stapel Buurman Karel: de longlists.

Ik heb uiteindelijk ruim 4000 columns in de krochten van mijn computer kunnen terug vinden: Dagblad van Almere, Gooi- en Eemlander, Almere Vandaag en Almere DEZE WEEK. Ze lazen als een geschiedenisboek van Almere, mijn gezin en mijn school.

Inmiddels heb ik twee longlists samengesteld. 369 columns en 140 stukjes over Buurman Karel. Daar komen dan twee bundels uit voort van ieder rond de 100 pagina’s.

 

Boek Columns
Ze lezen als een geschiedenisboek van Almere. Weet je nog, de gemeente wilde een kabelbaan aanleggen van Amsterdam naar de Floriade. En meer stuntverhalen. De straat van Almere, mijn Jordanese vrouw Jessica, de politiek, voorvallen in winkels, het fenomeen ‘vrouw’. Teveel om op te noemen. Dat wordt nog een klus om er 80 a 90 uit te kiezen.

Buurman Karel
Ook kwam ik alle columns tegen die ik over Buurman Karel heb geschreven. Karel woonde in Haven een paar huizen verderop, lustte er wel eentje, en voorzag mij elke zaterdag van zijn rondborstige Amsterdamse commentaar op met name de Almeerse politiek en andere zaken die hem bezig hielden. “Allemaal komedianten”, placht hij te zeggen.
Ik heb besloten uit de 140 stukjes over Buurman Karel een aparte uitgave samen te stellen.
Eigenlijk is Buurman Karel een icoon. Die verdient – helaas postuum – een bundel.