Mienstra duikt onder

door | 31 maart 2018 | Blogs

Het wordt tijd voor een bescheiden verzameling van mijn columns!

De bundel staat inmiddels in de steigers. In de week van 16 tot 22 april duik ik onder om het boek te voltooien. Ik ben dan slechts bereikbaar voor enkele intimi.

Twintig jaar schrijf ik al columns in de kranten van Almere. De eerste was ‘Donslip’ op 12 mei 1998 in het Dagblad van Almere. Als snel volgde een mooi hoekje in de Gooi- en Eemlander. Almere Vandaag kwam daarna, en inmiddels 13 jaar Almere DEZE WEEK. Duizenden schreef ik er.

 

Journalisten en politici hebben sowieso één eigenschap gemeen: ijdelheid.

Dus ik ga een aantal columns bundelen. Uiteindelijk heb ik er 200 uitgekozen. In de compilatie ontbreekt ‘Buurman Karel’ niet. Mijn legendarische buurman waar ik 144 stukkies over schreef. Hij becommentarieerde – meestal vrolijk beneveld – het Almeerse. Na lezing blijkt Buurman Karel een tijdsbeeld te hebben neergezet.

De werktitel van de bundel is ‘Ik wil opzeggingen.’ Dat zei Cor van Mulligen, mijn legendarische chef redactie van het Dagblad van Almere, toen ik startte met mijn rubriek. “De ene helft van de lezers moet tegen je zijn, de andere helft voor je.”
Ik kan niet anders zeggen dat dat gelukt is. Bij de eerste opzegging van een abonnement vanwege mijn column, was er gebak op de redactie.

O ja, heren inbrekers, maakt u zich geen illusies, ik werk thuis. Mijn waakhond zal u likkebaardend ontvangen en staat u graag te woord.