Leraren moeten niet zeuren

door | 26 juni 2017 | Blogs

stakenVandaag houden de leraren in het basisonderwijs een prikactie. De scholen beginnen een uur later. Da’s dus nog meer vrij voor al die juffies.

Basisschoolleraren moeten niet zeuren. De hele dag staat de koffie klaar, de school puilt uit van de hulpouders, ouders gaan mee op kamp, op sportdag, naar de theatervoorstelling. Het is dus andersom. Als die ouders er niet waren, kon de school dicht.
Leraren moeten niet zeuren. Ze hebben de beste CAO van alle beroepsgroepen. Heb ik die ellenlange vakanties al genoemd? En vergeet het vaak overdreven kerstpakket niet.

Nee, dan ik. Ik werk in VO. Dat staakt vandaag niet. In het VO niks aan de hand. Riante salarissen, het beroep wordt hogelijk gewaardeerd. Ouders staan applaudisserend aan de poort als ik binnen kom. Delen bloemen uit. En heb ik de eigenlijk veel te lange vakantie al genoemd?

Ik zit vandaag gewoon om acht uur al in mijn klas gezellige aanmoedigende mailtjes van ouders te beantwoorden, haal mijn voicemail leeg van ouders die me de avond te voren hebben gebeld, en o ja, al die aanmoedigende appjes… hoe vrolijk kan je de dag beginnen. Mij hoor je niet klagen. Ik staak niet.

Steunbetuigingen voor niet-staken kunnen naar mailto:mail@robertmienstra.nl