Het bloed kruipt…

door | 14 december 2023 | Blogs

Als je je halve leven in de journalistiek gewerkt hebt, en er dan plotsklaps mee stopt…. binnen een minuut van 100% naar 0%. Wat doe je dan?

Dan word je vrijwilliger bij Omroep Almere.

Samen met Frits Huis, Sven van der Burg, Nathalie Afanador en Frank Roos zit ik in de redactieraad.
Je kan wel zeggen een bak Almeerse ervaring: Frits en Frank oud-Telegraaf, Sven communicatiespecialist en woordvoerder, en Nathalie docent Nederlands op het ROC en ik oud-hoofdredacteur Almere DEZE WEEK.

Ik val bij Omroep Almere van de ene verbazing in de andere. Maar liefst 66 vrijwilligers houden de Omroep draaiende, met uitzendingen, redactie, video’s radio, web en social media. Elke redactie zal daar jaloers op zijn.

Die vrijwilligers vormen een dwarsdoorsnede van de Almeerse samenleving. Dat was ik bij Almere DEZE WEEK niet gewend, zoveel mensen van een divers pluimage: jongeren, ouderen, mensen met diverse nationaliteiten, mensen met een beperking (wat nou beperking?), mannen, vrouwen, LHBTIQ+. Echt de complete diversiteit van de Almeerse samenleving ontmoet ik in de studio van Omroep Almere.

Vorige week woensdag was ik er. Overal mensen aan het werk. Ongekend enthousiasme en trots.

Mijn rol is vooral adviseur, samen met de redactieraadleden. Al onze ervaring gaan we inzetten om de vrijwilligers te helpen, de redactie te versterken.

Ik heb er lol in. Elke dag ben ik er wel mee bezig: dingen in gang zetten, adviseren, mailen, appen, beleidsstukken redigeren en schrijven samen met de raad. En dan dat samenwerken met vrijwilligers die op mijn pad komen. Ik word er blij van.

Dit vrijwilligerswerk brengt weer ritme in mijn leven. En de lol is dat ik helemaal mijn eigen agenda bepaal. Leve Pensionadië. En… wat nou zwart gat?