Hee, VVD… wat nou ‘doen!’

door | 15 mei 2018 | Blogs

vin-vouvrayIk liep een blauwtje bij mevrouw Van Garderen

Vlak na de verkiezingen in maart meldde Hilde van Garderen, fractievoorzitter van de winnende VVD, aan de raad dat ze het motto ‘Doen!’ van de VVD ging uitvoeren. En nog wel transparant ook.
De openbaarheid zou niet geschuwd worden bij het smeden van een coalitie.

Poeh, poeh, dacht ik, dat gaan drukke tijden worden.
De volgende dag was er een informateur die snel bevorderd werd tot formateur.
Kijk, de vaart zat er in.

Maar… het is al twee maanden oorverdovend stil aan de overkant. We moeten het doen met geruchten en lekken. Namen van potentiele wethouders ploppen in het circuit op als geruchtmakende popcorn, soms onderbouwd.

Ja, ja, ik had ook een genoeglijk interviewtje met mevrouw Van Garderen zelve in Café op 2. Met als nieuws dat de oppositie ook mag gaan neuzen in het beoogde coalitie-akkoord.
Mijn uitnodiging om heel op z’n VVD’s met een droog wit wijntje (Vouvray Fumee had ik in gedachten) met mevrouw Van Garderen nogmaals wat dieper op de zaak in te gaan, werd met een glimlach rond de rode lipjes afgewimpeld.

En dat was het.

We horen verder niks. Logisch dat je als journalist gespitst bent op de roddels: Herrema afgeserveerd, wethouder Peeters (d66) af door de nooduitgang, VVD wil zware Floriadewethouder van buiten Almere leveren, mevrouw Van Garderen wordt wethouder Kunst en Bomenkap, dan ineens plopt de naam van Fons van der Ham (D66) op als wethouder Economie, vanuit de PvdA-vergadering in buurthuis Parkwijk hoor je inene de naam van Judith Wijnen als potentieel wethouder, ook scheen er ruzie tussen de fractie en het bestuur van de PvdA over de positie van wethouder Herrema te zijn, en hop, alsof het niet genoeg is komt Omroep Flevoland met Jaap Lodders (VVD) aan als Floriadewethouder.
Iemand uit Swifterbant.
Jaja, zwaar en lekker internationaal.

Het kan niet op.

De roddel is nu weer dat de beoogde coalitie gisteren (14 mei) ergens op een terrasje aan het bijtanken was.
Terwijl ik dus een mooie Vouvray uit het Loiredal voor mevrouw Van Garderen koud had staan. Leuk kaasje derbij. Wiegel zou het mij niet kunnen verbeteren.

Voorlopig blijft het dus alleen een gerucht dat VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie een coalitie gaan vormen.
Een heel transparant en openbaar gerucht.
En binnenkort is het alweer zomerreces.

.