Groene hippies onder vuur

door | 20 augustus 2017 | Blogs

Afbeeldingsresultaat voor kas urban greenersDe Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater liggen onder vuur. Nergens is nog zo’n beetje een vergunning voor. Maar hun kas staat er al. Er wordt getimmerd, gezaagd, gebouwd, gewoond, gewerkt en geplant. En Almere staat op de achterste benen over de illegale activiteiten van deze nieuwe ‘hippies’ zoals Toon van Dijk van de PVV hen fijntjes noemde.

Die hippies vallen onder de Floriade BV. Jongeren die in hun enthousiasme met van alles bezig zijn en gewoon doen: vergunningen of geen vergunningen. Maar de boel goed regelen… tja.

Iedere grote stad heeft wel een subcultuur van jongeren. Meestal in een gedoogzone. Zo is Ruigoord in Amsterdam ook ooit begonnen. Maar… doe je het onder de vlag van de Floriade in Almere, dan zijn de rapen gaar. Het is ook niet zo handig om je zaakjes niet volgens de regels te doen, zeker als het om de Floriade gaat. Je ligt onder een vergrootglas. Maar ja, je bent jong, naïef en je wilt wat. Had hier de Floriade BV niet voor voldoende begeleiding moeten zorgen? Weten die jonge gasten veel. Die doen gewoon.

Almere heeft subculturen van jongeren nodig. We hebben de bushokjes-subcultuur. Die wil niemand, want die gasten slopen. Nu is er eentje die niet sloopt, maar bouwt…. en hop, heisa in de tent.

Soms is het goed om achter jongeren te gaan staan, hen een handje te helpen en niet te laten verzuipen.