Gemeenteraadsvergadering in het geniep

door | 26 mei 2018 | Blogs

secret“App me maar als deze raadsvergadering weer democratisch wordt”, grom ik naar een gemeentevoorlichter als ik de raadszaal in het stadhuis uitgezet word.

De raad wil in het geheim verder vergaderen over de Floriade. Projectontwikkelaar Amvest mag de Floriade gaan bouwen, maar niemand mag daar iets over weten.
Deruit met de pers.
Om vervolgens een beveiliger bij de deur te zetten.

Hans Everhard van de SP meldde nog net in het openbare gedeelte dat Amvest op haar site had gezet dat er vrije sector huur- en koopwoningen gebouwd gaan worden. “Hoe zit het dan met de sociale woningbouw?”, wilde de socialist weten.
De overige raadsleden, met de PvdA en D66 voorop, wilden daar niet over praten. Het moest in het geniep.
Dus… deruit!

Ik kop de volgende ochtend:
Ontwikkelaar Amvest bouwt dure huur- en koopwoningen op Floriade.

En citeer vervolgens letterlijk de projectontwikkelaar: “Als ontwikkelaar en belegger wil Amvest graag investeren in een levendige woonwijk met duurzame vrije sector huur- en koopwoningen, die voor de opening van de Floriade al voor een groot deel klaar is.”

’s Middags was het huis op sociale media te klein. PvdA en D66 buitelden over elkaar heen om te melden dat wat ik geschreven had, niet waar was. Natuurlijk komt er volop sociale woningbouw.

Sodjeju!!!
Mijn citaat van Amvest was te lezen op https://www.amvest.nl/nieuws/almere-kiest-amvest-om-floriadeterrein-te-ontwikkelen/.
Die Amvest zal toch zeker wel weten wat ze zelf gaat bouwen? Of is die overeenkomst op de achterkant van een bierviltje tot stand gekomen?
En… het staat nog steeds op de site van Amvest.
Weet Amvest dan meer dan de raadsleden?

PvdA en D66 kunnen hun informatie over de sociale woningbouw op de social media alleen baseren op wat in het geheime gedeelte besproken was, dunkt me.
En voorzitter Chris Jansen aan het eind van de vergadering nog roepen: “Alles wat in het besloten gedeelte gezegd is, mag absoluut niet naar buiten komen.”
“Hahahaha”, lachten PvdA en D66, “die Chris toch.”