De oplossing voor geheim vergaderen

door | 30 mei 2018 | Blogs

De politieke markt staat voor iedereen open om te bezoeken. Behalve als de Floriade op de agenda staat. Dan is de boel geheim.

Ik mekkerde daarover.

blog-2De politici vielen daar weer over. Van alles werd er naar voren gebracht: je mag van de wet in het openbaar niet over aanbestedingen praten, je mag van de wet niet over de inhoud van de bieding praten, het gaat over geld, dat bespreek je niet openbaar, en, we moeten onze onderhandelingspositie met Amvest sterk houden uit concurrentie-overwegingen.
Klap op de vuurpijl van een oud-raadslid:

‘Jullie redactievergaderingen zijn ook niet openbaar.’ Maar die nam ik niet zo serieus.
Overigens wel een compliment om ons te vergelijken met de politieke markt.

De conclusie:
De Floriadebespreking van afgelopen donderdag was gewoon een zakenbespreking die over euro’s ging.

De grote vraag:
Waarom iets op de agenda van de politieke markt op donderdagavond zetten dat geheim is. Een bijeenkomst die bedoeld is voor de Almeerders die zich op de hoogte willen stellen van wat er in de raad besproken wordt.

blogDe oplossing
Doe dat geheime dan op dinsdagmiddag, in een gerenommeerd etablissement in Blaricum waar leuke Gooise meisjes bedienen. Alle raadsleden een krijtstreeppak aan, kek stropdasje, gepoetste schoenen, en de damesraadsleden in stemmige kokerrokjes (liefst zwart). En zakelijk onderhandelen maar.
Dikke sigaar erbij voor de heren, bonbonnetje voor de dames, en na afloop een netwerkborrel. En dan… op naar de golfclub Naarden. Een balletje putten.
En als alles afgekaart is, dan maak je de boel openbaar met ‘Heren… dit hebben we besloten.’

Dit is de laatste blog hierover.
Denk ik.