Daar gaat het broze imago van Almere

door | 7 november 2018 | Blogs

ugly_ducklingOp in de landelijke en social media is Almere ineens weer het lelijk eendje. Daar gaat ons zorgvuldig opgepoetste imago in den lande.

De  media buitelen over elkaar heen om te melden dat de Floriade plotsklaps veel en veel meer gaat kosten dan die zeven miljoen extra die twee weken geleden als lijk uit de kast bij de Floriade naar buiten kwam. NRC, Parool, Volkskrant, NOS, noem maar op.

Volgens de media is het inmiddels één groot knekelhuis in Almere qua lijkenkasten. Bedragen van 18 miljoen extra tot 35 miljoen extra vliegen ons om de oren.
De telefoon bij Almere DEZE WEEK stond vandaag roodgloeiend. Lezers, bedrijven en landelijke media aan de lijn. Wat wij adviseren om te doen als je in de businessclub van de Floriade zit? Wat de beste plek in Almere is om straatinterviews te doen? Waar vind ik de bedoelde documenten?

Vooropgesteld. Ik en mijn collega-redacteuren hebben geen mening over de Floriade. We schrijven gewoon op wat er gebeurt. En we geven geen advies. Nou, toegegeven, ik heb wel geadviseerd aan de landelijke media waar ze het beste straatinterviews kunnen doen. En openbare documenten stuur ik ook wel door. Behalve de vertrouwelijke. Die neem ik mee mijn graf in, net als mijn bronnen.

Morgenavond komt de hele santemekraam aan de orde op de politieke markt. Daar zit ik natuurlijk vooraan op het puntje van  mijn stoel. Dan komt het complete verhaal. Met de doorrekeningen van alle partijen. Hoop ik.

Tenzij – zoals zo vaak bij het onderwerp Floriade – we de zaal weer worden uitgezet omdat de boel in vertrouwelijkheid behandeld wordt.