Cake met vijl er in gaat aan mijn neus voorbij

door | 12 juli 2017 | Blogs

taart“Ik heb de cake zelf opgegeten en de vijl die er voor je in zat weer in de gereedschapskist van mijn man gedaan”, schrijft Leny me nadat Almere DEZE WEEK de rechtszaak die de voormalige lokale omroep tegen de krant had aangespannen op afstand had gewonnen.

Het was de tweede keer dat ik te maken had met een juridische procedure. Jaren geleden werd ik persoonlijk voor de Raad voor de Journalistiek gedaagd vanwege een column. Een klinkende overwinning was mijn deel. De eiser, de VVD, vertrok met de staart tussen de benen uit de zaal.

Gisteren kwam het bericht dat de voormalige lokale omroep haar rechtszaak  tegen mijn krant Almere DEZE WEEK op afstand had verloren. We proosten op de redactie met een biertje op deze afloop, en schreven daarna meteen weer stukkies. Over tot de orde van de dag. “We hebben ons vak als journalist goed uitgeoefend”, stelde een college nog wel tevreden vast.

Nog even over die cake. Ik heb zoveel cakes en taarten met vijlen erin aangeboden gekregen, dat ik in de lik wel een bakkerswinkel en een ijzerwarenzaak had kunnen beginnen.
Helaas zit er voor de heren boeven nu geen massale ontsnapping meer in.