Off the record

Voortgang Off the Record

(4 januari 2022)
Vandaag heb ik mijn manuscript opgestuurd naar mijn redacteur. Waarschijnlijk krijg ik over vier weken uitsluitsel van hem.
En ja, dan wordt het vast wel weer herschrijven.

 

(22 augustus 2021)
Vandaag aanvang gemaakt met het verwerken van de tips van de vier poeflezers.
Om te beginnen krijgen de ambtenaren in het stadhuis  meer body. De relatie tussen die ambtenaren en de wethouders ga verder uitdiepen.
Binnenkort fiets ik er een forse ruzie in een fractie in.

(17 augustus 2021)
Vier proeflezers hebben uitgebreid gereageerd op mijn boek ‘Off the record’ over de politiek in het Almeerse stadhuis. Alle vier lazen ze het in één keer uit en regelmatig viel het woord ‘pageturner’. Supertrots. Twee van de proeflezers zijn ingewijden in de Almeerse politiek. Een van hen zei: “Dit boek gaat inslaan als een bom. En het erge is dat – hoewel het boek fictie is – het de werkelijkheid goed weergeeft.” Ik ga nu met hun tips herschrijven. Het leukste onderdeel van het schrijfproces.

(12-juli-2021) De mappen met het manuscript zijn naar de proeflezers.

 

 

Hiermee begin het boek Off the record. En anonieme envelop met inhoud over Almeerse politiek. Ja, ja, een echt lek.

 

 

Off the record speelt in en rond het stadhuis van Almere. Voor dit boek gebruikte ik feiten, geruchten en mijn fantasie. Ook oud-politici stonden met hun verhalen aan de basis van dit boek.

Projectontwikkelaars, ambtenaren, wethouders en gemeenteraadsleden spelen elkaar vaak het balletje toe zodat zij er beter van worden. Vrijwel altijd blijft dit onder de radar en off the record.
De redactie van de Almeerse Courant zet zijn tanden in een geval waarbij wethouders, raadsleden, ambtenaren en een projectontwikkelaar het niet nauw lijken te nemen met de integriteit.
De driepersoons redactie strijdt tegen een ambtelijke organisatie die de boel goed dichtgetimmerd lijkt te hebben. De krant zet de eerste stappen op het pad van de onderzoeksjournalistiek. Daarbij wordt de grens van wat journalistiek wel en niet mag opgezocht.