24 september. Levensgevaarlijke slooppanden in Almere

In Almere is een aantal levensgevaarlijke slooppanden. Je kan er zo naar binnen. Tijd voor een column over deze situatie waar snel een einde aan gemaakt moet worden.

16 september: Filmpje rondwandeling Het Zandpad in het Kotterbos in Almere

Ik deed de rondwandeling Het Zandpad in het Kotterbos in Almere. Daar maakte ik deze reportage van (5 minuten). Kijk eens hoe mooi en verrassend Het Zandpad is. Een aanrader om de wandeling zelf ook eens te doen.

15 september: Columnfilmpje Ouders en Mobiel

In deze column beantwoord ik de vraag: wie zijn er op school lastiger? Ouders of leerlingen?

4 september: Filmpje Natuurlijk Almere. De bos-stadstuin van Eibert Draisma

Eibert Draisma heeft in de Kruidenwijk een bijzondere tuin. Die lijkt wel een bos. Wat doet die wadi daar? En bomen al airco’s? En blijft de gemeente van zijn geveltuintje langs zijn huis af? Bekijk het filmpje maar eens. (9 minuten)

29 augustus: Filmpje Natuurlijk Almere, het Ebenezer Howardpark

Het Ebenezer Howardpark in Parkwijk is misschien het onbekendste park in Almere. Het is er prachtig. Ik maakte er een filmpje van in de serie ‘Natuurlijk Almere’. (2.20 minuut)

26 augustus: Columnfilmpje ‘Amsterdammer’

Als oud-Amsterdammer denk je soms in Almere terug aan hoe het vroeger ging. Kan dat in Almere ook? Leven als een Amsterdammer? Ja hoor. Bekijk mijn columnfilmpje maar eens.

18 augustus: Columnfilmpje ‘Zagen in Luierpark’

In het Luierpark – met onder meer herdenkingsbomen voor doodgeboren kindjes – werden stuitende vernielingen aangericht. Hoe zou zo iets kunnen gebeuren? Bekijk mijn filmpje maar eens.

30 juli. Columnfilmpje Hoeksteen: Met de BBC op pad.

Ik ging met een BBC-journaliste op pad in Almere. Wat vond zij van de stad? En welke les leerde ik? Kijk het columnfilmpje maar eens (1 minuut en 50 seconden)

19 juli. Columnfilmpje Vakantieleed 2

Ik ben al een paar dagen terug van vakantie. Maar deze column illustreert mooi onze vakantieleed, een vervolg op Vakantieleed 1 van twee weken geleden. Maar verder hebben we ook pret gehad hoor. Filmpje: 2 minuten.

Het eerste deel Vakantieleed 1 kan je zien op de pagina ‘Films’ op deze site.

17 juni: Column ‘maaibeleid in Almere’

Tja, dat Maaibeleid in Almere. Er zou minder gemaaid worden. Nou, kom dan maar eens naar Parkwijk. Lees mijn column maar eens…

https://robertmienstra.nl/maaien-2/

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Youtube